Напоследък ми пишат доста мъже, които се интересуват от даоските сексуални практики. Повече от тях са ги овладели самостоятелно и поводът, по който ми пишат, е заради проблеми или неясноти относно изпълнението и резултатите.

За мен е чест, че ми гласуват доверие, но още повече се радвам, че имат смелост да попитат! Защото общност от хора, които споделят сходни интереси и познание, създава мотивация и служи за подкрепа.

Даоски сексуални практики за мъже
Много мъже попадат на книгата на майстор Мантак Чиа и Майкъл Уин и се захващат със самостоятелно учене, без да съзнават, че тези практики са част от цялостна система от практики,

На следващо място, природата е ощетила нас мъжете, като ни е дала мигновено удоволствие от сексуалния акт. По този начин ние не само не се стараем да се учим, но често смятаме всеки интерес в тази насока като признак за проблем, слабост и некомпетентност! Все качества, които поставят един мъж в не особено изгодна позиция, най-вече в неговите собствени очи. И, разбира се, тази нагласа е тотално погрешна.

Преди да мина към същината на въпроса, искам да споделя още нещо. Даоските сексуални практики касаят на първо място съхраняването на здравето. Удоволствието от секса и подобряването на възможностите за секс са само странични бонуси. Зная, че могат да изглеждат като основна цел, но сексът, колкото и да е важен за самочувствието на мъжа, не е единствената, нито е най-важната област, която ни определя като хора. В противен случай не сме нищо повече от разплодни самци, роля, която не е нито особено съдържателна, нито особено достойна.

Съществен въпрос: може ли да се започне направо със сексуалните методи?

Преди време смятах, че това е възможно. Тогава нямах толкова опит при споделянето на практиките с други мъже и не си давах сметка, че самият аз бях изминал не малък път като подготовка, за да ги усвоя. Бях тинейджър, практикувах Тай чи чуан, което почива на доаските принципи, и има много вътрешна работа при изучаването му. Затова и практиките ми отнеха едва 3 месеца, за да ги усвоя напълно.

Сега, когато имам опит с преподаването на практиките на мъже от различна възраст, телесна структура, здравословно състояние и различен темперамент, убедено мога да кажа, че колко по-подготвен е даден мъж, толкова по-лесно и най-вече безпроблемно ще научи практиките. Самите практики не са голяма философия откъм изпълнение, но именно това, което липсва като умения и знания у мъжа, който е прескочил предхождащите практики, не му позволя да разгърне целия им потенциал.

Какво трябва да умее всеки мъж, преди да се захване с даоските сексуални практики?

1  Начални практики:
Вътрешна усмивка и Шесте лечебни звука

ЗАЩО?

3_7_0

Вътрешната усмивка е основният начин, по който движим съзнанието в тялото. Тя ни учи да контролираме съзнателно всяка една част от нашето тяло. Сексуалните практики изискват от мъжа тотален и бърз контрол, за да може да спре еякулацията и да изживее вътрешен оргазъм, без да губи сили.

Лечебните звуци трансформират негативните емоции в положителни. Сексуалната енергия служи като усилвател и катализатор, заедно със силата на оргазма, тя усилва и емоциите ни. Ако сме изпълнени с отрицателни емоции, тя ще усили тях. Ако сме изпълнени с положителни емоции, тя ще усили положителните емоции.

2  Медитативна практика:
  Малък небесен кръг

ЗАЩО?

Какво трябва да умее всеки мъж, преди да се захване с даоските сексуални практики?(обновена 2021) 1
Малък небесен кръг /Микро-орбита/ и голям небесен кръг /Макро-орбита/

Практиката ни учи да работим със съзнанието, да насочваме жизнената ни енергия към централната нервна система и да я циркулираме в нея. Тази практика служи и като проверка на електрическата мрежа на тялото, доколко тя е издържлива. Също така я укрепва, така че да издържи на вътрешната имплозия, при която сексуалната енергия на оргазма, ще бъде пусната да тече по енергийните канали на нервната ни система. Не бихте искали да предизвикате късо съединение, нали?

Малкият небесен кръг, познат още под името Микро-космичексата орбита, носи много други ползи: укрепване на здравето, балансиране на жлезите с вътрешна секреция, премахване на емоционални блокажи и др.

3  Подготвителна практика:
Тестисно дишане

ЗАЩО?

Image 7

Тестисното дишане е вид медитативна практика, която разширява Малкия небесен кръг. При нея мъжът се учи да работи със сексуалната си енергия, докато тя не е активна, докато е студена. Насочването на сексуалната енергия към централата нервна система се учи именно чрез тази практика. Чрез тестисното дишане започва да се тренират и перинеумните мускули, които изиграват ключова роля в даоските сексуални практики за мъже.

За да усилим качеството и времетраенето на оргазма, вкарваме оргазмената енергия в централната нервна система. Това става като издърпаме тази енергия от семенната течност в момента на оргазъм и я насочим към гръбначния мозък. От сакралната кост излизат нерви, които инервират половата област и ни служат като мост, по който вкарваме енергията в гръбначния мозък и я отвеждаме към главата. Ако това не се случи, енергията остава в половата област, а удоволствието и силата на оргазма са значително по-малки.

Какво следва?

Даоски сексуални практики

Ако мъжът е овладял горните практики, може спокойно и уверено да пристъпи към даоските сексуални тайни за мъже. Първоначално трябва да ги усвои самостоятелно, а след това и с партньорка. Съществена част от споделянето на радостта от сексуалното общуване с жена е обмяната на енергия с нея. Женската Ин енергия балансира мъжа, успокоява неговата гореща и нетърпелива Ян енергия. Ако мъжът просто се е научил механично да стиска група мускули, за да предотврати еякулацията, той няма как да усети и да се възползва от успокояващата и балансираща Ин на жената. Няма да може да я насочи към органите, жлезите и системите от тялото си, с цел да ги подкрепи и обнови.

Даоските сексуални практики са част от набор от основни практики за поддържане на цялостното здраве: физическо, емоционално и ментално. Всяка част от тези практики работи като частите на спортен автомобил. Ако приемем, че сексуалните практики са като двигателя на този автомобил, то, колкото и съвършен да е този двигател, той не е достатъчен за да се движим! Ако извадим сексуалните практики от цялата система, ефективността им многократно пада.

Наясно съм, че мнозинството от мъжете не се интересуват от „духовни практики“. Но и не мога да ги излъжа, че могат да получат задоволителен ефект, ако се научат само на една отделна практика. По-горе съм описал абсолютния минимум, необходим, за да действат с пълния си потенциал сексуалните практики. А той, както казах в началото е, да поддържа нашето здраве, да имаме повече сили за хубавите неща в живота.