Тестисно дишане

Image 1

Тестисното дишане е даоска практика, част от сексуалното Гун Фу(умение), която се нарича още „студено изтегляне“. Практиката е подготвителна по отношение на Голямото/горещо/ изтегляне.

Тази практика е от голямо значение за всеки практикуващ, който се опитва да овладее даоските сексуални тайни на любовното изкуство. Тя учи практикуващият как да осъзнава, извлича и насочва сексуалната енергия, която се крие в половите жлези и сексуални секрети. Предимството на практиката е, че при нея се работи със сексуална енергия, която е в „студен“, неактивен вид. Това значително улеснява работата със сексуалната енергия, която, когато е активирана и човекът е възбуден, тя е като динамит и работата с нея е значително по-трудна.

Практиката може да бъде изпълнявана в право, седнало или легнало положение на тялото.

1. Съберете/обединете трите ума в един.

2. След като свалите осъзнаването в пъпа, направете няколко коремни дишания, за да активирате първия дан тиен.

3. Насочете вниманието към тестисите. Използвайте вътрешната усмивка, за да се свържете с тях. Насочването на вниманието към сексуалните жлези ги активира. За начинаещи или по-изтощени мъже: Пипнете или покрий тестисите с ръка, за да ги стоплите, докато не почувствате слабо изтръпване или първото събуждане на сексуалната енергия. Когато се свикне с практиката, тя може да се практикува дори на публично място, тъй като практикуващият няма да има нужда да докосва тестисите си и ще може да активира сексуалната енергия само с насочване на вниманието си.

4. Вдишайте и леко стегнете мускулите около тестисите, перинеума и ануса. Като вдишвате и стягате мускулите си, съберете сексуалната енергия и я изтеглете от тестисите към перинеума и по-нататък към ануса и опашната кост. Всяко изтегляне става при вдишване, все едно изтегляте есенцията от половите жлези чрез засмукване  през сламка. Знаете, че засмуканата през сламка течност може да бъде управлявана и контролирана. Работете със сексуалната енергия с „копринена сила“. Все едно е нещо крехко, но в същото време и здраво. Амбицията не помага в практиката. Запомнете, че вътрешните практики не са фитнес. Трябва внимание и умение, търпение, забавление и наслада.

5. Продължавайте да вдишвате и стягате мускулите на перинеума, а после издишвайте, докато не почувствате топлина или усещане за изтръпване в перинеума. Повторете няколко вдишвания и издишвания в перинеума, който стягате при всяко вдишване. Именно перимеумната сила е тази, която служи като „помпа“ и извлича енергията от тестисите.

6. Използвайте гръбначния стълб като сламка, за да изсмуквате енергията от тестисите и перинеума по цялото протежение на гръбнака до основата на черепа. По пътя нагоре, спираме на различни спирки по гръбнака.

7. Сакрална  кост – вдишайте енергията нагоре и издишайте в сакрума. Завъртете енергията 9 пъти в спирала по часовниковата стрелка и 9 пъти обратно на нея.

8. Повторете изтеглянето към енергийния център Т11, срещу слънчевия сплит. Повторете двете спирали.

9. Изтеглете до C7 – седми шиен прешлен. Повторете двете спирали.

9. Вдишайте и изтеглете сексуална енергия до „нефритената възглавница“, областта на малкия мозък в основата на черепа. Повторете двете спирали.

10. Изтеглете до върха на главата, короната, енергийният център на епифизата. Завъртете енергията с две спирали, чрез които да подхраните с творческа енергия мозъка и горния дан тиен.

11. Свалете енергията надолу чрез 36/24 завъртания чрез спирала в областта на пъпа.

Image 7

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?