За мен

Здравейте,

Името ми е и Иван Петков и съм сертифициран инструктур към системата на Universal Healing Tao на даоския майстор Мантак Чиа.

Даоската вътрешна алхимия е моя Път в живота. Това е любов от пръв поглед, която започна, когато бях на 14 години. Един мой съученик ме заведе в залата по Тай чи и така започна всичко. В началото и средата на ’90 жаждата за всякаква езотерична информация беше огромна.

По това време бяха издадени първите книги на Мантак Чиа и се опитвахме да практикуваме по тях, да тълкуваме написаното, запълвахме неяснотите със собствени виждания и теории. Това бяха времена на огромен ентусиазъм и липса на основни знания.

През 2010 реализирах мечтата си да доведем Даоската вътрешна алхимия в България, като участвах в организирането на първия семинар от системата на Универсалното Лечебно Дао (Universal Healing Tao), гост лектор беше Харалд Шродер.

Основното ми обучение беше при Rentao Ravasio, а преподавател по Chi Nei Tsang беше Vitao.

Като част от сертифицирането ми като инструктор, беше задачата да почна да водя лекции и практически занимания, след което започнах да водя и редовни занимания.

Изнесъл съм на 50 публични лекции, обучения, семинари и дао уикенди. Организирам „Дао в парка“ – инициатива, при която всеки, който иска, може да дойде и да изпробва даоските практики/

Ето и списък на всички практики, за които съм минал обучение:

Вътрешна усмивка
Щест лечебни звука
Микрокосмичекса орбита
3 дантиена и Ци гун в 6-те посоки
Медитация за връзка със света (групова медитация)
Желязна ризница
Дан тиен Ци гун
Дао Ин
Чи ней дзан – енергиен масаж на вътрешните органи
Даоска сексуална алхимия – самотоятелно ниво(мъже и жени) и Мултиоргазмена двойка – сексуална алхимия за двойки
Сливане на 5-те елемента и осемте сили
За мен 1
Сертификат от UHT

През годините съм изучавал още:

  • Ян стил на Тай чи чуан (Син И Чуан) – 5 години – от г-н Даниел Танев и г-н Андриан Каравастев;
  • Винг Чун – 2 години – от г-н Николай Печанов
  • Интегрална йога – 2 години – от г-н Тодор Захариев (Вивекамурти)
  • Чън Стил на Тай чи чуан – от 6 години и продължавам – от г-н Владимир Андреев, г-н Петър Драгоев и Грандмайстор Уан Хайдзюн

    За кратко съм посещавал и занимания по Филипински бойно изкуства (Пекити тъша) и Капоейра. Увличал съм се и от шамански практики. Бях приспособил част от практиките и принципите за използване и медитация в йога люлка, за което съм водил и редовни занимания

През цялото време основна практика и фокус ми е била Даоската вътрешна алхимия.

В обучението си съм стигнал до формулата на Сливане на 5-те елемента и 8-те сили. Напоследък отделям голямо внимание и на практиките свързани с Укрепване на мускулите и сухожилията и Изчистване на костния мозък.

Опитвам се, като всеки съвременен човек, да съчетая заниманията си моите семейни и професионални задължения. Даоската вътрешна алхимия и заниманията ми по Тай чи са кайъгълния камък, около който се опитвам да се развивам като човек.

За мен животът означава движение и развитие.

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?