„Казваме, че нямаме време, но истината е, че нямаме енергия, сила, жизненост.“ – Ето така започва обявяването на семинара, думи, в които искрено вярвам. Не съм от хората, които бликат от неизчерпаема енергия и се чудят, какво да я правят. Напротив, цял живот съм усещал, че имам нужда от още малко сила, за да мога да съм равностоен на моите приятели и най-близък кръг на общуване. Това е и една от причините да започна да търся духовна система, която да ми даде нужните средства, за да мога да съхраня и развия моята лична сила, моят запас от енергия.

„Умората е постоянен спътник в живота на съвременния човек. Хронична умора, бърнаут, съчетани с липса на радост от живота, леки и средни депресии – това изпълва всекидневието на все повече хора.“

И така, събрахме се трима приятели, всеки със собствен Път и практика, които имахме желание да споделим своя опит. Всеки от нас има своя начин да преодолява умората, има своята всекидневна борба с балансирането на бързите обороти на съвременния начин на живот.

Семинарът протече в 2 дни + една вечерна практика. Основния фокус беше върху конкретни практики за справяне с всичко онова, което разпознаваме с простичката дима умора.

Поставям кратко представяне на Любов и Синиша:

Д-р Любов-Милени Петрова е ИТ инженер, магистър Медицинска рехабилитация и ерготерапия при Медицински факултет, магистър Управление на здравните грижи при факултет Обществено здраве , Медицински университет София, „Доктор“ професионално направление Обществено здраве. Завършила е Акупунктура и моксотерапия към Българска
асоциация по акупунктура на физиотерапевтите с лектор проф. Зоя Горанова. Защитен дисертационен труд на тема „Кинезитерапевтична програма за овладяване синдрома на хроничната умора. Специалист Китайска медицина – акупунктура, акупресура, моксибусция и вакуум терапия. Майстор традиционно и нетрадиционно Рейки. Лицензиран биоенерго терапевт 1-ви клас.
Синиша Веселинович е кинезитерапевт, сертифициран ци гун инструктор и Чи Ней Дзан терапевт към Universal Healing Tao, дългогодишен Рейки учител. От детството се занимава с бойни изкуства, а последните 15на години се занимава и активно с даоски практики, ци гун и Тай Чи Чуан Чън стил. От над десет години се занимава и с публична реч и лидерство към Toastmasters International, като е бил и Директор на ТМ организация за България. Участвал е (като лектор и/или организатор – съорганизатор) в голям брой семинари, курсове, ритрийти, обучения както в страната, така и чужбина в областта на даоски практики, ци гун, здравословен начин на живот, ораторство, лидерство и др. Съосновател е и съсобственик на Холистичен масажен център „ЛАМОНИТА“.

 

0 0 votes
Рейтинг на статия
Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментари
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари