Съвсем накратко ще напиша в какво се състои най-основната практика, като ще сведа до минимум разните китайски и даоски термини, за да е по-разбираемо. Всеки мъж от опит знае, че пенисът не е мускул, който да се тренира. Затова пък, от 5 до 7 см от пениса са в тялото на мъжа, обградени от срамно опашния мускул:

Именно тази част от мускула, която е в основата на пениса, служи за изхвърляне на семето при еякулация. Добрата новина е, че този мускул може да контролира волево, макар повечето мъже никога дори и да не са се замисляли, че това е възможно. Освен, когато ни се ходи по малка нужда и трябва да ‘стискаме’.
Усвояването на контрола над този мускул, който контрол не е по-различен от контрола, който упражняваме над всеки друг мускул, е в основата на даоските сексуални практики.

Искам да подчертая нещо много дебело: Самото усвояване на метода е свързано само и единствено с мускулния контрол – стягане на мускула, което се упражнява малко преди момента на еякулацията, по време на вибрирането на мускула и малко след като вибрацията премине. Няма духовни практики, няма секретни методи, няма 30 години прекарани в планината в медитация и прочие глупости. Спирането на еякулацията е вид упражнение, което може да се усвои от абсолютно ВСЕКИ мъж! Мускулът може много лесно да бъде усетен, като при уриниране се стегне и спре излизането на урината.

Разбира се, енергията, която не се изхвърли от тялото със семето, а се запази в него, може да бъде използвана И при медитативните практики, но също така и за съвсем ежедневни нужди. Работата с МКО ще накара тая енергия да се изкачи до мозъка, преминавайки през цялата нервна система на гръбначния мозък и стигайки до главата, това ще доведе до един тотален оргазъм и по-голямо удоволствие и т.н. и т.н. Основното обаче, което трябва да се знае, за да няма предразсъдъци и съответно страх от този метод и неразбиране за изпълняването му е, че той е свързан с тялото и контрола върху определени мускули.

Някои важни детайли, които остават в страни от практиката, и се обръщаме към тях, едва, когато се появят някакви проблеми. Тук ще си използвам термини, когато се налага, но така или иначе се предполага, че човек, който се занимава с даоски практики, трябва да ги знае.

1. Важно е да се има предвид, че топлата Ян енергия, която се изтегля чрез метода на Голямото изтегляне, се отвежда в гръбначния стълб. Щом се работи с топла енергия, езикът, който служи като прекъсвач, трябва да се опре в точката на огъня:

Nebce

Важно е езикът да се опре в тази област, защото тя отговаря за работата с топлата сексуална енергия! От няколко дни пробвам и като че ли там има най-голям ефект веднага след Голямото изтегляне и потича най-лесно през езика. В точката над зъбите, усещанията са силни, при работа с МКО, обаче не е токова ефективна при силен горещ поток от енергия.

2. Преди това, енергията качена в главата, трябва да се завърти там, а накрая да се върне и в пъпа, с практиката  с длани върху пъпа и 36/24 завъртания:

Завъртането на енергията в главата, подхранва Шън. Именно това е част от алхимичната практика: изпаряване на Ци от Дзин, издърпването й до главата (върха на златното цвете) и завъртането й там, след което енергията се връща на безопасно място в пъпа.

За хората, които имат проблеми и ‘помпат’ прекалено много топла енергия, а след това не успяват да я върнат лесно в пъпа, могат да ползват следния метод:

Това го правихме на семинара – заземяване на енергията, свалянето й в Земята. Ставаша с издишване и натискане с ръце надолу, докато енергията слезе през Юн Цюан в Земята, след което с двишване се взема хладна Ин енергия. Тоя метод може да използва и отваряне на Предния канал и най-вече за премахване на запушвания по него.

Метод на трите пръста

Първият метод е чисто механичен. Подходящ е за мъже, които са в началото на практиката си или за мъже, които нямат намерение да се занимават с развитие на вътрешната си енергия. Методът се изразява в това, че при наближаване на еякулацията, чисто механично се запушва с три пръста точката между ануса и скротума, където спермата от семенните мехурчета се излива в пикочния канал. Това е точката, след която семенната течност не може да се върне отново в тялото на мъжа.

фиг. местоположение на “точката на пречупване”, след която няма връщане назад

А ето и нагледно в какво се заключава изпълнението на описания метод:

Image 8

Изпълнение и допълнителни мерки:

1. Задължително е методът да се изпробва без партньор. Това гарантира, че ще знете какво правите в последствие, знаете къде се намира точката за оказване на натиск.
2. Самото притискане става малко преди момента на свършване и продължава малко след момента на спиране на “контракциите” на урогениталната диафрагма. По този начин сте сигурни, че спермата е спряна и няма да излезе след като отпуснете натиска.
3. С практиката се придобива усет за силата на натиска, така, че да не е нито болезнен/неприятен, нито прекалено слаб и да се стигне до семеизпразване.
4. При този метод е възможно преминаване на отделни сперматозоиди, въпреки спирането на цялостната еякулация. Ако го практикувате с жена, от която не искате да имате деца, е добре да се вземат мерки, като използването на кондом.
5. Понеже методът е чисто механичен и не се извършва работа с отделената при оргазма енергия, то е препоръчително мъжът да еякулира веднъж на 1-2 месеца. Няма фиксиран период и всичко зависи от чувството за комфорт.
6. Като способ за удължаване на периода без еякулация и за разсейване на събраната в областта на перинеума енергия (между ануса и тестисите), то е добре това място да се масажира внимателно с ръка или с някаква малка кърпа, примерно копринена.

Методът гарантира повишаване на жизнеността и половата сила. При спазване на описаните по-горе условия е абсолютно безопасен. Така всеки практикуващ го, само с 4-5 еякулации в годината, може да запази сексуалните си възможности до доста напреднала възраст.

0 0 votes
Рейтинг на статия
Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментари
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари