Отваряне на Микрокосмическата орбита

Microcosmic-Orbit-146x300

 

Седнете удобно на ръба на стол върху седалищните кости, с изправен гръб, отпуснати рамене, заоблени лопатки и леко прибрана брадичка. Стъпала трябва да са плътно на пода.

 1. Усмихнете се в лицето и свалете вниманието към пъпа, като съберете трите ума в един.
 2. Поставете двете ръце върху пъпа, за жени дясна е отгоре, за мъже лява. Насочете вниманието към областта зад пъпа, вашия златен център. Завъртете в спирала енергията в пъпа, 9 пъти по часовниковата стрелка и 9 пъти обратно на нея. Щом свикнете с бройката от 9 пъти, можете да увеличите на 36 пъти в двете посоки. Това важи и за следващите енергийни спирки.
 3. Поставете вашата дясна ръка върху пъпа, а лявата ръка на пубисната кост (сексуалния център). Насочете вниманието си от дясната ръка към лявата, след което завъртете в спирала енергията в сексуалния център посредством ума си и очите –  9 пъти по часовниковата стрелка и 9 пъти обратно на нея. Вдишайте и издишайте в сексуалния център 9 пъти, докато усетите,че чи се събира в пубисната кост.
 4. Преместе лявата си ръка на перинеума и почувствайте как енергията се излъчва надолу от пъпа и сексуалния център към перинеума. Завъртете в спирала енергията с намерението на ума/очите в перинеума 9 пъти по посока на часовниковата стрелка и след това 9 пъти обратно на нея. Вдишайте и издишайте в перинеума 9 пъти.
 5. Съберете енергията в топка от чи в долния тантиен и я завъртете, след това закарайте топката от енергия в перинеума.
 6. Поставете лявата си ръка на сакралната кост и опашна кости, дясната ръка на сексуалния център. Издърпайте леко като свиете перинеума и ануса, теглейки енергия от дясната ръка към лявата. Завъртете енергията в спирала в сакрума и опашката 9 пъти във всяка посока, после вдишайте и издишайте в областта 9 пъти.
 7. Преместете вашата лява ръка върху Вратата на живота и оставете енергията да потече до тази точка. Завъртете 9 пъти топка от енергия във всяка от посоките, след това вдишайте и издишайте във Вратата на живота 9 пъти.
 8. Поставете вашата дясна ръка на сакрума и използвайте вашата лява ръка да водите към следващите точки от орбитата: Т11, точката между Т5 и Т6(срещу сърдечния център), след това C7, Нефритената възглавница, върха на главата (короната), точката между веждите. Завъртете 9 пъти във всяка посока топка от чи, след което вдишайте и издишайте 9 пъти във всяка точка.1
 9. Натиснете върха на езика в небцето и отпуснете, повторете 9 пъти. Потракайте със зъби 18 пъти, леко стиснете с челюсти и отпуснете. Завъртете топка от енергия в небцето 36 пъти във всяка посока. Вдишайте и издишайте в небцето 9 пъти. Натиснете езика и отново освободете.
 10. Използвайте вашата лява ръка за слезете надолу към гърления център, сърдечния център, слънчевия сплит: събирайте енергия във всяка точка и я въртете по 36 пъти във всяка посока. След това вдишайте и издишайте във всеки център.
 11. Върнете енергията в пъпа и я завъртете 36 пъти в двете посоки. Вдишайте и издишайте в пъпа 9 пъти, докато усетите, че тя се събира зад пъпа.
 12. Продължете да въртите енергията по Микрокосмическата орбита толкова пъти, колкото ви хареса. После релаксирайте и оставете енергията да тече както и накъдето иска. Оставете в това състояние от 5-10 минути, като усещате тялото се разтваря във вашата първична чи, покой в състояние на празнота. Оставете енергията да тече по Микро-космическата орбита.
 13. Съберете цялата енергия в областта между пъпа и бъбреците. Завъртете енергията около пъпа 36 пъти в едната посока и след това 24 в другата. Мъжете започват по часовниковата стрелка, а жените обратно на нея.

 

 

 

 

Image 9Събиране на енергията в центъра

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?