ЗАЩО ЛОТОСОВА МЕДИТАЦИЯ?

Лотосът е растение, което има силни корени впити в земята, стебло потопено почти изцяло във водата и листа и цвят насочени към слънцето. Състоянието на съществуването на това цвете е много добро метафорично сравнение между с енергийните процеси в човешкото тяло.

ИЗПЪЛНЕНИЕ

Практиката представлява вид дишане, което, посредством ци, свързва водната бъбречна енергия с горещата енергия на сърцето. Целта е бъбреците да не са прекалено студени и сковани, а сърцето да е прекалено горещо и изсушено.

При вдишване се напълва долната част на корема и от бъбреците нагоре се издига хладната водна енергия към сърцето, за да го охлади.При издишване, горещата огнена енергия от сърцето се спуска надолу, за да стопли бъбреците.По този начин се балансират двете сили в тялото. Важно е водната енергия да балансира и успокоява огнената в тялото. Прекалено силният огън, в следствие на приемането на ци от храната, може бързо да „изгори“ тялото.

АЛЕГОРИЯТА С ЛОТОСА

По-голямата част от лотоса е под водата. Водата за лотоса е това, което е бъбречната енергия за здравето и дълголетието при човека. В същото време растението не би съществувало без горещата ян ци на слънцето. Без хранителната енергия не е възможно да живеем. Човекът е бозайник, който произвежда топлина.

Обединяването на водната бъбречна енергия с огнената сърдечна енергия е ключът към баланса в тялото.

Практиката е много обикновена и в същото време е много мощна. За да се разбере, трябва да се изпълнява редовно!

ОНЛАЙН ПРАКТИКА: Лотосова медитация

Събота, 19 юни от 09:00 

Линк за практиката в ZOOM: https://us02web.zoom.us/j/6016632366?pwd=T0VDVCthQkJOanhKTXVFTjNXTEFLUT09

0 0 votes
Рейтинг на статия
Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментари
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари