Така наречените „сексуални практики“ или даоско сексуално гун фу са най-интересната част, която привлича най-много западния човек. В същото време това са и най-малко разбраните и със сигурност най-малко практикувани практики. Предразсъдъци, травми, срам, вина – всичко това затваряме в сексуалната ни енергия, като липсата на правилно разбиране, отношение и практика, превръщат този раздел от вътрешната алхимия в нещо, каквото той със сигурност не е – преследване на чувствени удоволствия и бягство от реалността.

Нашата 100-дневната практика е към своя край. Благодарен съм на всички, които се включиха и със своята отдаденост придадоха смисъл и съдържание на съботните ни занимания.

За край на практиката предвиждам да направя лекция, свързана с Даоското съвместно развитие. За да придам загадъчен и интересен вид, какъвто практиките не притежават, реших лекцията да носи името на раздела от настоящия блог, в който събирам всички материали по темата, а именно:

Даоски практики на любовта

Започваме в събота, 06 февруари от 09:00 Линк за практиката в ZOOM: https://us02web.zoom.us/j/6016632366?pwd=T0VDVCthQkJOanhKTXVFTjNXTEFLUT09

Лекцията ще е около 2 часа, накрая, по традиция, ще има време за въпроси и отговори. По-важните теми, на които ще обърнем внимание:

  • Сексуалната енергия – извор на нашата жизненост и здраве
  • Основни практики за самостоятелно развитие на дзин: мъже и жени – яйчниково и тестисно дишане;
  • Центрове, които преобразуват енергията – Творческа енергия
  • Голямото изтегляне – изтегляне на еликсира до върха на златното цвете – основната практика за трансформиране на сексуалната енергия в жизнена и духовна енергия.
  • Практика за двойки
  • Предпазни клапани в практиката. Капани в практиката.

 

0 0 votes
Рейтинг на статия
Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментари
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари