Даоски практики за мъже. Сексуална алхимия

044ASP361528

Съвсем накратко ще напиша в какво се състои най-основната практика, като ще сведа до минимум разните китайски и даоски термини, за да е по-разбираемо.

Метод на трите пръста

Първият метод е чисто механичен. Подходящ е за мъже, които са в началото на практиката си или за мъже, които нямат намерение да се занимават с развитие на вътрешната си енергия. Методът се изразява в това, че при наближаване на еякулацията, чисто механично се запушва с три пръста точката между ануса и скротума, където спермата от семенните мехурчета се излива в пикочния канал. Това е точката, след която семенната течност не може да се върне отново в тялото на мъжа.

СО-мускулът

А ето и нагледно в какво се заключава изпълнението на описания метод:
Image 8

Изпълнение и допълнителни мерки:

1. Задължително е методът да се изпробва без партньор. Това гарантира, че ще знете какво правите в последствие, знаете къде се намира точката за оказване на натиск.
2. Самото притискане става малко преди момента на свършване и продължава малко след момента на спиране на “контракциите” на СО-мускула. По този начин сте сигурни, че спермата е спряна и няма да излезе след като отпуснете натиска.
3. С практиката се придобива усет за силата на натиска, така, че да не е нито болезнен/неприятен, нито прекалено слаб и да се стигне до семеизпразване.
4. При този метод е възможно преминаване на отделни сперматозоиди, въпреки спирането на цялостната еякулация. Ако го практикувате с жена, от която не искате да имате деца, е добре да се вземат мерки, като използването на кондом.
5. Понеже методът е чисто механичен и не се извършва работа с отделената при оргазма енергия, то е препоръчително мъжът да еякулира веднъж на 1-2 месеца. Няма фиксиран период и всичко зависи от чувството за комфорт.
6. Като способ за удължаване на периода без еякулация и за разсейване на събраната в областта на перинеума енергия (между ануса и тестисите), то е добре това място да се масажира внимателно с ръка или с някаква малка кърпа, примерно копринена.

Методът гарантира повишаване на жизнеността и половата сила. При спазване на описаните по-горе условия е абсолютно безопасен. Така всеки практикуващ го, само с 4-5 еякулации в годината, може да запази сексуалните си възможности до дълбоки старини.

Трениране на СО-мускула и превенция на простатата жлеза

Този мускул се използва волево, за да задържа уринирането, когато това се наложи. Свързан е с познатият на всеки родител „тоалетен рефлекс“ или научаване на детето да ходи до тоалетна и да се стиска преди това, а не да върши работата, както когато е носило памперс. Затова всеки мъж има изграден такъв рефлекс и може да задържа ходенето по малка нужда. Причината да не осъзнаваме, че имаме такъв вид контрол е, че той е заучен в много ранна детска възраст.

Чудесно упражнение за осъзнаване на контрола над СО-мускула е накъсването на уринирането, чрез стягането на мускула. Можем да спрем всяка течност, която минава през пениса, каквито са урината и семенната течност. Упражнението е чудесна превенция срещу заболявания на простата. Задържането и отпускането на урината, създава налягане, което служи като масаж на простатата. Като допълнение към този метод, може да ползват две пози за уриниране:

– Когато сме на празен стомах, главно сутрин, уринираме седнали, за да масажираме по-добре простата при уриниране, чрез прекъсване

– Когато сме с пълен стомах, уринираме прави, защото храната в коремната област оказва натиск върху простата.

Освен по време на уриниране, СО-мускулът може и е желателно да бъде трениран отделно. Можем да го правим по всяко време и на всяко място. Свиваме и задържаме при издишане и отпускаме при вдишване. Това упражнение е много добро за хора с хемороиди. Все пак трябва да се внимава при наличието на активни рани, защото може да предизвика кървене. Но като цяло, практиката заздравява проблемната област.

Метод на Голямото изтегляне

„Изтеглянето на нектара до върха на златното цвете“ или „Голямото изтегляне“, за по-кратко, е древна даоска практика, която използва сексуалната ни енергия за постигане на по-голямо удоволствие от секса, за здраве дълголетие и трансформирането ? в творческа енергия.

Всеки мъж от опит знае, че пенисът не е мускул, който да се тренира. Затова пък, от 5 до 7 см от пениса са в тялото на мъжа, обградени от срамно-опашния мускул (СО-мускул):

Именно тази част от мускула, която е в основата на пениса, служи за изхвърляне на семето при еякулация. Добрата новина е, че този мускул може да контролира волево, макар повечето мъже никога дори и да не са се замисляли, че това е възможно. Освен, когато ни се ходи по малка нужда и трябва да ‘стискаме’.
Усвояването на контрола над този мускул, който не е по-различен от контрола, който упражняваме над всеки друг мускул, е в основата на даоските сексуални практики.

Самото усвояване на метода е свързано само и единствено с мускулния контрол – стягане на СО-мускула, което се упражнява малко преди момента на еякулацията, по време на вибрирането на мускула и малко след като вибрацията премине. Спирането на еякулацията е вид упражнение, което може да се усвои от абсолютно ВСЕКИ мъж! Мускулът може много лесно да бъде усетен, като при уриниране се стегне и спре излизането на урината. Голямото изтегляне изисква предварителна подготовка, тъй като енергията, която не се изхвърля навън със семенната течност (поради спирането на изпразването) се отвежда нагоре по енергийните канали в тялото. Тези канали трябва да бъдат укрепени и изчистени, за да могат да понесат по-голямото количество на био-електричческа енергия, която вътрешният оргазъм вкарва в тях. Също така, силните отрицателни емоции, които са в органите, трябва да бъдат преобразувани намалени, защото оргазмената енергия действа като усилвател. Ако имаме силни отрицателни емоции в нас, тази практика може да ги усили, което не е желателно.

Image 9

Разбира се, енергията, която не се изхвърли от тялото със семето, а се запази в него, може да бъде използвана И при медитативните практики, но също така и за съвсем ежедневни нужди. Работата с Микроорбитата ще накара тая енергия да се изкачи до мозъка, преминавайки през цялата нервна система на гръбначния мозък и стигайки до главата, това ще доведе до един тотален оргазъм и по-голямо удоволствие и т.н. и т.н. Основното обаче, което трябва да се знае, за да няма предразсъдъци и съответно страх от този метод и неразбиране за изпълняването му е, че той е свързан с тялото и контрола върху определени мускули.

Повече за Голямото изтегляне и удоволствието от секса

Даоските сексуални практики са част от цялата система на Универсалното лечебно Дао.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist