Малцина са хората, които практикуват самостоятелен път на развитие. Лично аз не познавам нито един такъв. Също така, рядко имаме за партньорка (гадже, сериозна приятелка, съпруга…) жена, която проявява интерес към даоските практики и още по-рядко – практикува ги. Затова, всеки мъж, който е достигнал в своята лична практика до сексуалните методи и неминуемо иска да ги сподели/изпробва със своята партньорка, се сблъсква с известни затруднения. Когато за пръв път ми се наложи да споделя с моя партньорка с какво се занимавам, бях толкова влюбен тинейджър, че приех за нещо естествено, че тя ще е във възторг от чутото. Уви, останах разочарован от нейната реакция, изпълнена с недоверие и съмнение, която първоначално приех за абсолютно неправилна и неестествена. Разбира се, греших.

Това, което искам да ви споделя по-долу е личен опит и като такъв, не трябва да се приема за чиста монета и за неоспоримо правилен. Хората са различни и съответно привличат/привлечени са от различени тип по характер хора. Освен това, отчитам и дозата субективност, която внасям. Затова ви приканвам да изпробвате, да наблюдавате, да сравнявате, да преценявате и едва тогава да си вадите изводи.

Ще започна с това, че само по себе си, изпълнението на сексуалните методи с партньорка е доста различно и много по-трудно от самостоятелното изпълнение на Голямото изтегляне или на метода с 3-те пръста. Дори и човек да ги овладял до съвършенство, то е същото като да знаете стъпките на някой танц, а след това да хванете партньорката и да танцувате – самостоятелно изпълнените стъпки винаги изглеждат лесни и дават увереност, че ще се справим и с партньор, но на практика не винаги е така! Личният ми опит показва, че дори след толкова години, през които ползвам даоските методи, когато имам по-продължителни периоди през които практикувам сам, след това контролът с партньорка е доста по-труден, поради голямата възбуда. Освен това, всяка жена е различна в реакциите си, което рядко предполага, че едни и същи методи ще вършат работа, в някаква точно определена последователност. С времето и опознаването нещата стават по-лесни, а контролът и увереността по-големи.

Край на общите приказки! Да започваме по същество:

Когато споделяте с жена (а и по принцип, с който и да било), бъдете искрени, не лъжете и се опитайте да се отнасяте с нея така, както тя се отнася с вас всеки ден, когато, примерно, я питате къде сте си оставили очилата, къде ви е някоя любима риза, дали е виждала новата ви въдица и т.н., а именно  – с ЛЮБОВ, ТЪРПЕНИЕ и РАЗБИРАНЕ.

1. Защо е необходимо партньорът да знае?
Най-общо казано, защото е най-големият ни и най-добър съюзник, който може много да ни помогне, дори само с търпението и подкрепата си. От друга страна, сексът е толкова интимна(близка) дейност, че е невъзможно да прикриете какво правите, особено ако нямате голям опит. Това е казано накратко. В по-дългосрочен план, дори и вашата партньорка да не практикува никакви даоски практики, то поне неща като синхронизиране на дишането и периоди без движение (У Вей, след изтегляне), са неща, които могат да донесат допълнителна полза и на нея.

2. Кои са основните доводи и реакции, които можем да срещнем, когато за пръв път споделим сексуалните методи, на какво се дължат и как да реагираме?
А. Това не ти ли вреди на здравето? – класика! Почти винаги го има като реакция. Колкото и лесен да ни се струва за отговор, на практика се оказва, че не е съвсем така! Защо? Ами опитайте се кратко точно и ясно, сиреч в 2 изречения, да преразкажете книга от 250 страници, без да използвате думи като Даоси, Ци, Дзин и т.н. Схващате идеята, нали? Един съвет, ако сте с постоянен партньор, обикновено сексуалните практики се предхождат от доста други начални практики. Не ги крийте от партньорката си, колкото и безинтересно да са ? те. Нека знае, че се занимавате със вашите „странности“. Така няма да ? дойде като гръм от ясно небе предложението да изпробвате нещо ‘екзотично’. Накратко ? споделяйте, от време на време, с какво се занимавате и как се чувствате, с какво ви помага цялостните занимания с даоските практики.
НИКОГА(!) не ? ги натрапвайте или пък я карайте насила да ги пробва. Само ще я накарате да ги намрази – всеки има предразсъдъци към непознатото и се страхува донякъде от него, което го кара да реагира крайно резервирано, меко казано, когато му го натрапят.
Но да се върнем на отговора на въпроса – ако сте държали в течение вашата партньорка и тя е видяла косвените резултати от практиката на даоските методи, като подобрено здраве, повече енергия в ежедневните дела, тогава много по-лесно ще приеме и този метод, като част от нещата, с които се занимавате и ви карат да сте здрав и жизнен.
НИКОГА(!) не изтъквайте като довод, че методът е абсолютно безопасен! Това е лъжа, а жените могат да усетят когато лъжете, както и много добре знаят, че няма нищо безопасно на тоя свят. Сексът не прави изключение! Ако сте искрени, партньорката ви може да ще приеме тези практики като нещо ново в сексуалната сфера, което си заслужава да изпробва.
По-сложно е, когато имате краткотраен сексуален контакт с непозната жена. Няма да разиграваме възможни варианти, защото те са безкрайно много. Както се и надявам, да не пробвате за пръв път съвместните даоски методи с непозната жена. Задължително искам да подчертая едно неща: използвайте кондом при такива контакти. Даоските методи не са идеално средство за предпазване от бременност, да не говорим за предпазване от болести.

Б. Не е ли противоестествено? – понякога върви с предходната реакция, но не са едно и също! Зад тия думи могат да стоят няколко опасения на жената, които също могат да бъдат изказани като реакция:

 • Получаваш ли същото удоволствие? Разберете правилно: за нас като мъже е естествено, да имаме съмнения по отношение на това, дали сме доставили удоволствие на жената. Нямаме избор и сме го приели, донякъде сме свикнали да живеем с тая мисъл. За жената е обратното – еякулацията е недвусмислен знак, че мъжът е получил оргазъм. Отнемайки този знак, те получават чувство на несигурност и липса на ясен маркер за способностите си на жена, която ви доставя гарантирано удоволствие и ви задоволява.
  Ето какво отговарям в такива случаи (използвам нещо, в което жената е убедена и без това):  за нас мъжете удоволствието от сексът е много важно. Толкова важно, че ако ни го откажат, започваме да се сърдим и да нервничим. Обяснете на вашата партньорка, че няма мъж на тая Земя, който да си остави удоволствието с лека ръка. (ако не друго, поне това от личен опит, жената го е установила). Използвайте доверието, което, надявам се имате помежду си, ако сте постоянни партньори. Тия методи, не само помагат за вашето здраве, но ви носят и по-голямо удоволствие. Но за да е по-голямо удоволствието, основна и още по-голяма роля ще играе жената. И това наистина е така! Увеличените възможности за секс при мъжа, предоставят по-голямо поле за изява на жената.
  С времето ще откриете как се променят сексуалните ви взаимоотношения, когато имате повече сила и възможности, и да кажем, след секс, не сте толкова изморен, че искате да заспите, а можете да я прегърнете. Не само това, ами то си е направо задължително, ако искате да практикувате У Вей частта на даоските практики.   Ще отворя една скоба – с времето, практикувайки даоските съвместни методи, мъжът започва да открива силата на целувката, на прегръдката и прочие естествени форми на интимна близост и любов, но пречупвайки ги през разбирането, което му дават даоските методи. За прегръдката, синхронизираното дишане и У Вей практиката споменах. За целувката и сами сигурно се досещате. Дебело искам да подчертая, че това не са механично изпълнявани практики, а дейстия изпълнени с много любов, сила и разбиране!
 • Едно опасение, което често остава скрито: „Еякулацията е начин на контрол и нейната липса премахва лостът за този контрол!“. Бързам да кажа, че не всички жени мислят по този начин, поне не на съзнателно ниво, нито пък съм убеден, че всяка жена смята за основен приоритет да изтощи мъжа си до степен, да е неспособен „да погледне друга“. Но пък този довод не е и чак толкова рядко срещан, затова трябва да го имаме предвид и да го разберем правилно. Много е възможно, жена, която е по-ревнива, да има подобен мотив, който обаче не бива изказван гласно, а вместо него може да изтъкне някой от горните или просто да заяви, че тия практики са шменти капели!
  Не искам да ви направя мнителни или да подсилвам ваши опасения. Любовта е като войната, а там стратегията и познаването на „противника“ са от особена важност. Пък и подобни опасения, които рядко се споделят, ако ги видим в нашата партньорка, могат много да ни помогнат. Можем да засилим нейната увереност в нея самата и да укрепим доверието помежду ни. Това е само пример.
  Познаването на нас самите, ни дава по-голямо познание и за любимия човек (общо погледнато и за всички хора), което помага във нашите взаимоотношения.
 • Проблеми с простатата – ако искате вярвайте, но това е довод, който също не е рядко срещан. Той е като продължение на довода за здравето, но вече има елемент на подготвеност. В това число спадат и доводи, че спирането на еякулирането, води до закърняване на срамно-опашния(СО) мускул, който се използва при еякулирането. Което не е вярно, разбира се, най-малкото, защото СО мускула актино работи при Голямото изтегляне, много по-активно. Има много подобни доводи, които показват някаква вътрешна съпротива у партньорката. Опитайте се да разберете каква е причината, защото каквито и доводи да изкарате срещу нейните, то вие няма да отговорите на главното нейно притеснение, което тя не изказва на глас.

В крайна сметка ще завърша с това, с което започнах – говорете с партньорката си и го направете с любов, търпение и разбиране. Тя ви е най-големият съюзник, но може да бъде и най-големия ви враг, в опитите ви да практикуват съвместните даоски методи. Не на последно място, за да имате успех, то трябва да използвате дипломатичност  и прозорливост, каквито използват жените към нас. А това е много добре, защото целта на Даоските практики е равновесие между Ин и Ян, а тези методи са проявление на пробуждаща се Ин страна у нас като мъже. Искреността във взаимоотношенията не изключва наличието на стратегия или иначе казано – на подход към другия човек.
Сигурен съм, че веднъж, като открие подобен подход към близките си хора и види, че той работи, ще го приложи и към всички останали, ще го прилага в работата си, към приятелите си и т.н. Това харесвам на Дао – всеки метод е свързан със всеки друг метод, със всяка страна на живота. Правенето на даоска любов като принципи, стратегия и отношение, не се различава от готвенето примерно, или пък от ‘битките’ на служебното поприще. С времето човек променя отношението си към всичко, но за да стане това, трябва да почне от няколко основни стъпки. Това, което учим от даоските методи, от прилагането им с любимия човек, са все неща, които са основни принципи на Дао и ще ги ползваме отново и отново.

0 0 votes
Рейтинг на статия
Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментари
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари