Дао е поддържането на постоянен баланс. Ако има излишък от една или друга сила, то последствията са неприятни. Поддържането на баланс в тялото е и основна цел на цялата лична практика.

мъжко и женско начало
Най-разпространеното значение на Ин и Ян са женско и мъжко начало, жена и мъж.

 

Практиката на яйчниково и тестисно дишане има за цел да върне силата, която се е пренесла в половите клетки, обратно в цялото тяло, за да не се похаби. Има за цел да научи всеки практикуващ, как да извлича тази сила и с нея да подхранва цялото тяло.

Много важна част от практиката е намирането на своя противоположен център.

Да откриеш своя противоположен център 1
Гореща яйчникова енергия и студена тестисна енергия

По своята природа жената е Ин, а мъжът Ян. Извличането на невъзбудена полова енергия от половите жлези има за цел да балансира съответно жената и мъжа.

Жените извличат гореща невъзбудена енергия от яйчниците, за да балансират своята студена Ин енергия.

Мъжете извличат студена невъзбудена енергия от тестисите, за да балансират своята гореща Ян енергия.

Намирането на вътрешната противоположна енергия е в основата на вътрешния баланс, който всеки човек трябва да открие и използва сам за себе си.

Много хора търсят любовта, припадат по любовта, страдат по любовта, без въобще да си дават сметка, че липсата на вътрешен баланс е от решаващо значение. Друг е въпросът, че ако/когато човек започне да се балансира вътрешно, желанието по изпеляващата любов започва да изчезва. Илюзията отстъпва място на нещо много по-хубаво – искрена обич/безкористна любов, която не зависи от друг човек!

Хвърлянето в напразни надежди и желания е безпредметно. За да има промяна и развитие, трябва практика.

 

0 0 votes
Рейтинг на статия
Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментари
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари