София, 04 октомври, събота от 14:00-18:00 ч.
Място: София, ул. Триадица 5 Б, ет.5, зала 515, сграда СПЛЕНДИД ПАЛАС
За записване: universaltaobg@gmail.com; тел: 0899 877 900

Универсално Лечебно Тао и Българска Чи Кунг Асоциация организират курс с основни даоски практики: Вътрешната усмивка, 6-те лечебни звука, Микрокосмическа орбита и Желязната ризница I.

Занятията са ежемесечни и полудневни.
Ние сме родени да бъдем здрави, щастливи и дълголетни. В течение на живота обаче, нещата се объркват и в крайна сметка не сме такива. По-скоро сме изморени, изпълнени с тревоги и стрес, с цял букет от отрицателни емоции.

“Ци Гун” означава развиване на жизнената ни сила. Това са дихателни практики и упражнения, които целят да върнат нашата жизненост в тялото и отново да имаме на разположение сила за хубавите неща в живота – за семейството ни, за хобитата ни и за нас самите.

Basic_cover

Превръщаме отрицателните и вредни за здравето емоции в положителни – затова се нарича “вътрешна алхимия”. Tова не става с положително мислене или с решения, че “от утре вече ще мисля положително и няма да се ядосвам, страхувам, тревожа…” Това са конкретни практики, с които се работи директно с тялото и психиката ни. Доаските практики са наука, а не мистика. Затова има много анатомия и психология, комбинирани с медитативни методи, чрез които да се опознаем в дълбочина.

Чрез даоските методи човек постига здраве на всяко едно ниво: физическо, емоционално, ментално и духовно. Това означава да познаваме себе си, да сме центрирани и балансирани, да сме осъзнати и свободни от предразсъдъци, навици, психически травми от миналото. Това е началото на “Дао”, на Пътя ни през живота. Има доста литература по темата. Повече от 20 книги на Мантак Чия също са преведени на български език, но и тонове теория не струват колко 10 грама практика, затова заповядайте на лекцията на UHT и се насладете на практиката.

Практиките са много нежни и могат лесно да се изпълняват във всяка възраст при практически всякаква телесна конструкция.

Такса участие 25 лв.

Регистрация за участие: на място или предварително на тел: 0899 877 900, www.taobg.eu ;
universaltaobg@gmail.com, Mариела Таскoва