От най-дълбока древност и до наши дни, даоските майстори са били удивително младолики. Един от източници на тяхната младост са били методите на даоисткия масаж: използването на вътрешната енергия или Чи, за да се укрепят и възстановят сетивата (очи, уши, нос, език, кожа) и вътрешните органи. Тези методи датират отпреди 5000 години и са били строго пазена тайна, особено частта с вътрешната работа. Без уменията за насочване на Чи към сетивата и вътрешните органи, чисто механичните масажни методи са с много по-малко въздействие и продължителност на положителните ефекти.

Богатството на Чи самомажа се състои в това, че е мощен метод, който винаги „носим“ заедно с нас, когато имаме нужда от него: при силен стрес, предстоящи важни събития, житейски решения, преди бизнес срещи, при нужда от повече сила и енергия, за възстановяване след голямо физическо и психическо натоварване. От няколко масажни движения, които да ни вдигнат на крака за минути, до ежедневна програма за възстановяване на силите и подмладяване, Чи самомасасът представлява гъвкава система от масажни похвати, които да са винаги на наше разположение.

Методите и похватите на Чи самомасажа, които ще изучите в рамките на практическия семинар:

  • Представяне на практиките и техните основни принципи на действие;
  • Насочване на жизнената енергия – 5 линии на силата. Целебните ръце;
  • 3 метода за активиране и изчистване на лимфната система;
  • Подмладяване на сетивата – очи, уши, нос, език, кожа. Самомасаж на лице и глава. Профилактика срещу главоболие и мигрена;
  • Рефлекторен масаж на длани и стъпала – начин да въздействаме благоприятно на вътрешните органи;
  • Самомасаж на корема – Чи ней дзан – самомасаж на вътрешните органи. Премахване на напрежението в областта на корема, релаксиране на нервната система, детоксикация на органите;
  • Методи за бързо тонизиране.
  • Всекидневен комплекс за Чи самомасаж на цялото тяло.
  • Самомасаж с бамбукова метличка – осигурени са от организатора.

Всеки от участниците ще получи папка с описание на изучаваните практики.

Семинарът е изцяло практически. Препоръчително е участниците да бъдат в спортно облекло. В залата се влиза без обувки. Могат да се ползват чисти спортни обувки.

Поради ограничените места в залата, участието е с предварително записване по телефон или email!

Краен срок за записване: 31 март 2016 г.

За записване: daodmin@gmail.com, 0893 / 478 426

Такса участие: 50 лв. Заплащане на място.

Кога: на 2 април 2016 г. от 12:00 до 19:00 ч.

Къде: София, ул. Триадица 5 Б, ет. 5, зала 515

Водещ: Иван Петков е сертифициран инструктор от даоската система на Универсалното Лечебно Тао, създадена от Грандмайстор Мантак Чиа.